Maandag 18 april 2005:
Ilse werd op deze dag om 8.00 uur in het Scheperziekenhuis te Emmen opgenomen. Vanaf 9.00 uur kreeg zij hormonen toegediend die ervoor moeten zorgen dat de baarmoederhals 'rijpt'. Bij deze behandeling komt het in 20% van de gevallen voor dat er ook ween ontstaan. En dat gebeurde bij Ilse. De CTG (hartfilmpje van de baby) van 11.00 uur liet helaas zien dat de baby slecht op de ween reageerde. De hartslag viel af en toe weg en er werd besloten om tot een keizersnede over te gaan in de loop van de middag. Tijdens de voorbereidingen van de keizersnede werd de CTG slechter en plotseling werd alles spoed! Om 12.15 lag Ilse in de OK (operatiekamer) en om 12.25 werd Tessa, onze dochter, geboren. Alles is uiteindelijk perfect verlopen en moeder en kind zijn beide gezond.
Dit gedeelte van deze site loopt hiermee teneinde. Voor wie verder Tessa's leven wil volgen en/of de (eerste) foto's wil bekijken: >>klik hier<<.

                                     Woendag 13 april 2005:
Gynaecoloog Dr. Mulder bespreekt met ons de gewenste voortgang. Een combinatie van statistieken, kansberekening, ervaring, inzicht en koffiedik kijken. We concluderen dat we heel blij moeten zijn met de resultaten tot nu toe, maar dat er een moment komt dat alles minder kan gaan worden. Volgende week bereiken we de 38e week: een goed moment om de natuur een handje te gaan helpen. A.s. maandag zal Ilse (en ?) opgenomen worden in het ziekenhuis. Een kwestie van 'primen', 'inleiden' en afwachten. Er is een heel scenario uitgestippeld. Toch een vorm van opluchting voor ons: volgende week gaat het gebeuren! Dus hou je (mobiele) telefoons en brievenbussen maar in de gaten...

                                     Dinsdag 12 april 2005:
37 weken + 1 dag: de baby is de afgelopen week helaas maar 100 gram gegroeid. Geschat gewicht is nu dus 2160 gram. Dit bevestigt toch weer dat de moederkoek blijkbaar niet optimaal functioneert. Gelukkig ziet alles er op de echo goed uit en is het 'gewoon' een kleine baby en niet zo'n echte 'Drentse 8 ponder'. Vanmiddag houden de specialisten een gezamenlijke bespreking om de verdere voortgang te bespreken. Woensdag zullen we het horen.

                                     Dinsdag 5 april 2005:
36 weken + 1 dag: wekelijkse echo in het Scheperziekenhuis te Emmen door Rieks Vinke, de echoscopist. Hij is een ware specialist en een rustige, betrokken en vriendelijke man. De constante groei van de baby houdt mooi aan: weer 150 gram gegroeid in een week. Het geschatte gewicht is nu 2060 gram. De psychologische grens van 2 kilo is doorbroken! Om met Rieks woorden te spreken: 'En nu op naar de vierenhalve pond!'.

                                              Zondag 3 april 2005:
Ondanks dat de controle naar twee keer in de week teruggebracht zou worden, toch weer een CTG. De gynaecologen vinden twee keer in de week toch iets weinig. Beter vaker meten en daardoor weten dat alles goed gaat. CTG is weer okay.

                                              Dinsdag 29 maart 2005:
Vandaag weer zo'n belangrijke echo die ons laat weten hoe de ontwikkeling van de afgelopen week geweest is. De groei is gelukkig mooi constant gebleken: geschat gewicht is nu 1910 gram. Samen met de goede resultaten van de CTG's en de optimale bloeddruk van Ilse wordt besloten om de controles te verminderen naar twee keer in de week. Op dinsdag en vrijdag. De gynaecologen zijn nu een stuk optimistischer; terwijl wij al rekening hielden met een keizersnede over een week, mogen we nu rekenen (mits de controles goede resultaten blijven tonen) op uitstel tot misschien wel week 38. Wij verlaten vandaag het Scheperziekenhuis in een uitstekende stemming.

                                     Vrijdag 25 maart 2005:
Om de dag wordt er een CTG (hartfilmpje) van de baby gemaakt. Ook vandaag is alles okay. Volgende controle is a.s. zondag en de volgende echo is op a.s. dinsdag gepland.                               Dinsdag 22 maart 2005:
Ilse mocht vandaag weer naar huis. Goed nieuws!
Moeder en kind blijven natuurlijk wel onder controle: om de dag een CTG (hartfilmpje) van de baby en Ilse's bloeddruk en urine worden gecontroleerd. Bovendien elke week een echo om de voortgang te kunnen volgen.

                                     Maandag 21 maart 2005:
34 weken zwanger.
Na de schrik van de vorige echo opnieuw een echo. De baby blijkt 120 gram gegroeid te zijn in zes dagen en het geschatte gewicht is nu 1750 gram. De groeiachterstand zal niet meer in te lopen zijn, maar er is in ieder geval voortgang in de ontwikkeling!
Waarschijnlijk wordt het kindje over twee weken gehaald d.m.v. een keizersnede en zal daarna eerst in een couveuse moeten doorbrengen.
Niet een ideale start van een nieuw leven, maar geen belemmering om uit te groeien tot een 'normaal' mens.

                                    Dinsdag 15 maart 2005:
Vandaag een echo laten maken nadat de verloskundige op maandag geconstateerd had dat de baby in groei achtergebleven was.
De echo bevestigde deze constatering en moeder en kind werden opgenomen in het ziekenhuis in Emmen.
Geschat gewicht is 1630 gram; te licht na 33 weken zwangerschap.
Gelukkig is alles bij de baby wel goed ontwikkeld en functioneert ook alles normaal, maar een te laag gewicht is zorgelijk.